Kosteusmittaukset

Asunnoissa, selvästi suurin osa ongelmista, on tekemisissä jollakin tapaa kosteuden kanssa. Kiinteistö- tai asuntokaupan yhteydessä on nykyään vakiintunut käytäntö, että vähintäänkin kosteusmittaus kohteessa tehdään ennen kauppaa. Tämä on kuntotarkastukseen nähden pienempi (ja halvempi) toimenpide.

Kosteusmittauksessa käyn pintakosteudentunnistimen kanssa läpi asunnon ns. kosteat tilat, joita ovat esim. pesuhuone, sauna, kodinhoitohuone, vessa, keittiö yms. Tiloista tarkastetaan lattiat ja seinät niiltä osin, missä on vesipisteitä. Märkätiloista katsastetaan myös mm. kopolaatat, lattiakallistukset, nurkkasilikonit yms. Myös muista pinnoista (esim. katon tumma läiskä) tarvittaessa kosteudet tarkistetaan.

Mikäli pintakosteudentunnistimella kosteuksia sitten laajemmin löytyy eikä kosteuden syvyyspaikka ole tiedossa, joudutaan ehkä tekemään erisyvyisiä reikiä rakenteisiin. Poratuista rei´istä saadaan jo sitten tarkempaa tietoa kosteuden sijainnista, laajuudesta ja määrästä. Tätä varten minulla on puikkoanturilla varustettu kosteusmittari. Laajempi kosteuskartoitus on jo sitten kuntotutkimusta, eikä niinkään ”kosteusmittausta”, esim. vesivahingot.

Myös kosteusmittauksesta teen aina raportin, valokuvien kera ja mahdolliset korjausehdotukset. Kosteusmittauksia olen tehnyt noin kymmenen vuoden ajan.

Myös uudisrakennuksista voin kosteuden tarkistaa – esim. paikalla valettu lattiabetonilaatta – koska se on riittävän kuiva, jotta se voidaan pinnoittaa (ja esim. vesieristää märkätilat).

Ota yhteyttä!